Hygieniapassitesti 23.10.2025, Kuopio

Koulutus alkaa
23.10.2025
Ilmoittautuminen päättyy
23.10.2025
Paikka
Kuopio, Savilahti
Toteutustapa
Lähitoteutus
Koulutus
Ammatillinen täydennyskoulutus, korttikoulutukset
Toimiala
Majoitus- ja ravitsemispalvelut, matkailu
23.10.2025 testi klo 15.15-16.00
Kuopio, Hehkukatu 1, B2OP02 (B-rakennus)
Ilmoita ”Lisätiedot”-kentässä testikieli: suomi, ruotsi, englanti
Saavu paikalle hyvissä ajoin.
Pääsisäänkäynti on C-ovesta. Opettaja tulee noutamaan testiin tulijat pääaulasta n. klo 15.05
https://sakky.fi/fi/kuntayhtyma/kampukset/saapuminen-ja-pysakointi-savilahdessa-kuopio
Huom. **Ota mukaan henkilöllisyystodistus ja kuulakärkikynä (ei musta)!** Lyijykynän käyttö ei ole sallittua.
Elintarvikehygieenisellä osaamisella tarkoitetaan elintarvikealan työntekijöiden jatkuvaa tietojen ja taitojen päivittämistä sekä ajankohtaisten alaa koskevien muutosten huomioimista osana yrityksen omavalvontaa. Käytännön hygieniaosaaminen on sitä, että hygieniapassilla osoitettuja tai muuten hankittuja tietoja ja taitoja noudatetaan jokapäiväisessä työssä.
Elintarvikehygieenistä osaamista testataan seuraavilta aihealueilta:
– mikrobiologia
– ruokamyrkytykset
– hygieeniset työtavat
– henkilökohtainen hygienia
– puhtaanapito
– omavalvonta
– lainsäädäntö
Lisätietoja: Ruokavirasto
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/
http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/purtavaapuhtaasti/
Työssään hygieniaosaamistodistusta tarvitsevat henkilöt. Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työskentelee elintarvikehuoneistossa ja käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita.
SAKKY-opiskelija: ilmoittaudu opettajan kautta ja maksa testimaksu SakkyEshopiin.
23.10.2025
Kouluttaja Anna-Riitta Meuronen puh. 044 785 3191
Kouluttaja Tiina Ukkonen puh. 044 785 4825
etunimi.sukunimi@sakky.fi